Alegeri prezidențiale SUA: Un republican oferă 1 milion de dolari pentru informații despre frauda la vot

Data actualizării: Data publicării:
President Trump Holds Rally In Houston, Texas
Foto: GettyImages

Un politician din Texas a anunțat o recompensă totală de 1 milion de dolari în schimbul oricăror informații cu privire la fraudele acuzate de Donald Trump la alegerile prezidențiale.

După ce Donald Trump a acuzat că alegerile au fost fraudate, fără să prezinte însă și dovezi, viceguvernatorul statului Texas a anunțat miercuri că oferă suma totală de 1 milion de dolari persoanelor care au informații sau dovezi cu privire la fraude, dacă acestea duc la arestarea eventualilor suspecți, relatează BBC.

„Avertizatorii de integritate și cei care au ponturi ar trebui să prezinte dovezile către forțele de ordine”, a spus Dan Patrick, pentru postul de televiziune CBS News.

„Oricine poate oferi informații care duc către arestare și condamnare cu privire la frauda la vot va primi suma minimă de 25.000 de dolari”, a adăugat viceguvernatorul texan, membru în Partidul Republican.

El a spus că banii provin din fondul de campanie, pentru a-l „sprijini” pentru Trump în „acțiunea sa de a se asigura că fiecare vot legal este numărat, iar fiecare vot ilegal este anulat”.

Donald Trump refuză să accepte victoria lui Joe Biden, în urma alegerilor din 3 noiembrie, și a făcut mai multe acuzații de fraudă la vot, fără să aducă eventuale dovezi.

La o săptămână după alegeri, procurorul general al SUA, Bill Barr, a dat undă verde deschiderii unei anchete privind posibile nereguli în timpul alegerilor prezidenţiale.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri