Ce spune dr. Fauci despre explozia de infectări cu SARS-CoV-2 de la Casa Albă

Data publicării:
WASHINGTON, DC - MAY 15: U.S. President Donald Trump is flanked by Dr. Anthony Fauci, director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases while speaking about coronavirus vaccine development in the Rose Garden of the White House on May 15, 2020 in Washington, DC. Dubbed "Operation Warp Speed," the Trump administration is announcing plans for an all-out effort to produce and distribute a coronavirus vaccine by the end of 2020. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)
Donald Trump și Anthony Fauci. Foto: GettyImages

Cunoscutul expert american în boli infecţioase, dr. Anthony Fauci, a declarat că explozia de infectări cu SARS-CoV-2 de la Casa Albă putea fi prevenită, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Mai mulţi asistenţi apropiaţi lui Trump şi politicieni republicani au avut rezultate pozitive pentru coronavirus, după ce preşedintele a anunţat vineri că el şi prima doamnă Melania Trump au contractat virusul.

„Aruncaţi o privire la ceea ce s-a întâmplat săptămâna aceasta la Casa Albă”, a spus Fauci într-un interviu acordat Uniunii Politice Kennedy de la Universitatea Americană, când a fost întrebat ce sfaturi are pentru oamenii care credeau că pandemia este o farsă.

„Aceasta este o realitate, chiar acolo. Şi în fiecare zi care trece apar mai mulţi oameni care sunt infectaţi. Nu este o farsă. Este o situaţie nefericită când vezi aşa ceva, pentru că ar fi putut fi prevenit,” a spus Fauci.

Fauci a susţinut încă de la începutul pandemiei purtarea măştilor pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Trump s-a întors luni la Casa Albă de la un spital militar unde a petrecut trei nopţi fiind tratat pentru COVID-19, spunându-le americanilor „să iasă afară” şi să nu lase viaţa să le fie dominată de virus.

A părăsit spitalul purtând mască, dar a scos-o pentru a poza pe balconul Casei Albe şi nu a pus-o la loc când a intrat în clădire.

Citește și: VIDEO  „Cocktail-ul” de anticorpi pe care l-a primit Trump este revoluționar și tratează direct cauza bolii. Ar putea fi folosit și în România

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri