COVID se răspândește printre apropiații lui Trump. Cele 4 reguli încălcate la Casa Albă

Data actualizării: Data publicării:
Președintele american Donald Trump
Donald Trump. Foto: Getty Images

Noi cazuri de COVID-19 au fost confirmate printre apropiații lui Donald Trump. Un consilier de la Casa Albă, Stephen Miller, şi un înalt oficial militar sunt infectaţi, relatează BBC.

Stephen Miller, care s-a autoizolat în ultimele cinci zile, a confirmat, că a contractat noul coronavirus. Generalul Mark Milley şi alţi lideri militari sunt, de asemenea, în carantină, după ce amiralul pazei de coastă Charles Ray a fost testat pozitiv.

Între timp, mai mulţi oficiali care au participat la întâlnirile cu acesta sunt acum în carantină, dar niciunul nu a prezentat până acum simptome, anunţă oficialii americani.

Nu se ştie cum a contractat virusul amiralul Ray. El a participat la un eveniment la Casa Albă în urmă cu aproximativ 10 zile, dar nu este clar dacă a contractat virusul acolo sau în altă parte, potrivit Associated Press.

Preşedintele american Donald Trump şi alţi oficiali ai Casei Albe au fost testați pozitiv pentru coronavirus în ultimele zile.

Reguli de protecție încălcate la Casa Albă

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Având în vedere numărul mare de infectări în rândul apropiaților lui Trump, BBC a făcut o analiză a modului în care au fost respectate măsurile de siguranță la Casa Albă. Concluzia: au fost încălcate patru dintre recomandările Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA.

Purtarea măștii

CDC recomandă acoperirea feței cu o mască sau o altă formă de protecție în public și în apropierea oamenilor care nu locuiesc în aceeași casă cu ei.

La scurt timp după externarea din spital, Trump a făcut o declarație de presă. Și-a scos masca și a intrat fără ea în reședința sa de la Casa Albă, chiar dacă cei mai mulți experți spun că era contagios.

Distanțarea

CDC recomandă ca la evenimentele publice, participanții să stea la distanță de doi metri unul de celălalt și ca astfel de evenimente să fie organizate pe cât posibil în aer liber.

Nominalizarea judecătoarei Amy Coney Barrett pentru Curtea Supremă a SUA este considerată un posibil eveniment „super-infecțios”. Chiar dacă evenimentele cu peste 50 de participanți sunt interzise în Washington, DC, locurile care aparțin administrației federale, cum este Casa Albă, nu sunt obligate să respecte această regulă.

Participanții nu au respectat distanțarea fizică la acest eveniment, nici în afara, nici înăuntrul Casei Albe. Oamenii nu purtau nici măști de protecție.

Izolarea

Dacă cineva are un test COVID pozitiv, CDC recomandă autoizolarea. Președintele SUA nu a respectat această regulă. A părăsit spitalul pentru scurt timp pentru a face o plimbare cu mașina. Criticii spun că această ieșire din spital a expus membri ai personalului și Serviciului Secret unor riscuri inutile.

Informarea contacților

Potrivit CDC, oamenii care au fost confirmați cu COVID-19 trebuie să-i anunțe despre acest lucru pe cei cu care au intrat în contact, pentru a se testa și a nu răspândi mai departe virusul. Nu e clar cât de aproape au stat Donald Trump și Joe Biden în timpul dezbaterii televizate de săptămâna trecută, dar echipa lui Biden nu a fost informată că Trump a fost testat pozitiv. Un jurnalist acreditat la Casa Albă care a fost testat pozitiv spune de asemenea că nu a fost informat.

De asemenea, oficialii din New Jersey au criticat faptul că nici administrația Trump, nici Partidul Republican nu a anunțat parcitipanții la un eveniment de strângere de fonduri care a avut loc la clubul de golf al lui Trump.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri