Dezastru în California. Malibu, orașul vedetelor, a fost evacuat complet

Data publicării:
Rapidly-Spreading Wildfire In California's Butte County Prompts Evacuations
MAGALIA, CA - NOVEMBER 09: A Cal Fire firefighter sprays water on a home next to a burning home as the Camp Fire moves through the area on November 9, 2018 in Magalia, California. Fueled by high winds and low humidity, the rapidly spreading Camp Fire ripped through the town of Paradise and has quickly charred 70,000 acres and has destroyed numerous homes and businesses in a matter of hours. The fire is currently at five percent containment. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

E dezastru în California, din cauza incendiilor de pădure care se tot înteţesc şi par imposibil de oprit. Bilanţul este tragic: 9 oameni au pierit în flăcări și un oraş întreg, Paradise, a fost distrus aproape complet. Şi vorbim de aproximativ 7 mii de clădiri. Acum, focul e la un pas de suburbiile Los Angeles-ului. Oraşul Malibu, unde locuiesc multe vedete de la Hollywood, a fost complet evacuat. Iar celebrele platouri de filmare Paramount, unde s-a turnat pelicula Doctor Quinn, sunt acum scrum.

Un vârtej de flăcări a fost filmat în oraşul Paradise, din nordul Californiei. În localitatea cu 26 de mii de oameni, focul a fost pârjolit aproape totul în cale. Zona a fost devastată de cel mai mare şi cel mai distructiv dintre incendiile care efectează acum statul american.

„Dumnezeule! Dumnezeule! Sunt atât de speriată acum, atât de îngrozită”, plânge o localnică.

Un jurnalist al unui post local de televiziune a fost la un pas de dezastru în timpul unei transmisiuni.

Meteorologii au anunţat că în acest weekend vântul se va mai potoli, dar apoi rafalele se vor înteţi din nou.

„Facem tot ce putem. Avem întăriri pe drum. Vom încerca să profităm de acest moment, de această perioadă de acalmie, să progresăm cât mai mult. Dar suntem foarte precauţi deoarece ne dăm seama că vremea care va veni, alertele roşii pentru următoarele zile, de vânt puternic, pot duce la trei lucruri. Pot înteţi iarăşi acest incendiu, pot genera altele noi sau o combinaţie de aceste situaţii”, spun autoritățile.

În sudul Californiei, pericolul este aproape de Los Angeles. Oraşul Malibu a fost deja complet evacuat. Printre vedetele care au fost nevoite să fugă din calea flăcărilor se numără Guillermo del Toro, Alyssa Milano şi Kim Kardashian. Ferma Paramount, platoul unde s-au filmat, printre altele, serialele Doctor Quinn şi Westworld, a ars aproape de tot. Localnicii sunt şocaţi de distrugerile provocate de incendii.

„La ştiri au spus că a fost o casă din care au scos toate motocicletele şi că a scăpat. Am venit să văd ce fac vecinii şi au descoperit că locuinţa mea a fost distrusă. A fost şocant. De 21 de ani stăteam aici”, spune o femeie.

Peste 5.600 de incendii de vegetaţie au fost înregistrate în California de la începutul anului şi până acum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri