Donald Trump admite că a discutat cu președintele ucrainean despre Joe Biden

Data publicării:
donald trump
Foto: Getty Images

Președintele american Donald Trump a admis că a discutat cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski despre fostul vicepreședinte Joe Biden, susținând însă că nu a făcut nimic greșit, relatează Mediafax.

Liderul de la Casa Albă susține că discuția telefonică avut cu președintele ucrainean a fost mai mult una de felicitare, însă cei doi au discutat și despre corupție și Biden.

„Conversația pe care am avut-o a fost în mare măsură pentru a îl felicita, am discutat mult despre corupție și despre faptul că nu vreau ca oamenii noștri, precum vicepreședintele Biden și fiul său, să creeze mai multă corupție în Ucraina”, a declarat Donald Trump.

Democrații îl acuză pe Donald Trump că i-ar fi cerut lui Volodimir Zelenski să îl investigheze pe Joe Biden.

Într-un interviu acordat joi seară postului CNN, Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Trump, a oferit răspunsuri contradictorii când a fost întrebat dacă a cerut Ucrainei să-l ancheteze pe fostul vicepreședinte american Joe Biden, care este unul dintre potențialii contracandidați ai lui Trump la scrutinul prezidențial din 2020.

Inițial, Giuliani a calificat drept ridicolă afirmația, pentru ca ulterior să admită și să spună că este mândru de acest lucru.

În acest context, Joe Biden i-a solicitat președintelui american să facă publică discuția telefonică între acesta și omologul său ucrainean, afirmând că acest comportament este „anormal” și „subminează securitatea națională”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri