Sari la conținut

Donald Trump: O întâlnire cu președintele mexican ar fi fost "sterilă"

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat că o întâlnire cu omologul său mexican, Enrique Pena Nieto, ar fi fost "sterilă" date fiind dezacordurile dintre cele două țări, în special în ce privește finanțarea zidului de la frontieră, transmite AFP, citată de Agerpres.

President Trump Signs Executive Orders On Oil Pipelines

FOTO: Getty Images

"Atât timp cât Mexicul nu tratează Statele Unite în mod echitabil și cu respect, o asemenea întâlnire este sterilă", a declarat el în fața congresmenilor republicani, reuniți la Philadelphia.

Enrique Pena Nieto a anunțat pe Twitter că a informat Casa Albă că nu va asista la întâlnirea prevăzută marți.

Afirmând că anularea întâlnirii a fost o decizie comună, Donald Trump a subliniat încă o dată că poporul american nu va plăti pentru zid. "Am spus clar acest lucru guvernului mexican", a adăugat el.

După ce a denunțat cu vehemență Acordul Nord-American de Comerț Liber (NAFTA), la care participă Canada, Statele Unite și Mexicul, liderul administrației americane a declarat că tratatul a fost "un dezastru total" pentru țara sa.

"Nu voi lăsa contribuabilii americani să plătească prețul pentru acest acord defectuos ce ar fi trebuit renegociat în urmă cu mai mulți ani", a spus Donald Trump.

Noul președinte american a semnat miercuri directivele pentru demararea construcției unui zid de-a lungul imensei frontiere dintre Statele Unite și Mexic, cea mai emblematică promisiune din campania sa.

Pe aceeași temă