Donald Trump spune că i-a scris lui Joe Biden o scrisoare “din inimă”, înainte de a pleca de la Casa Albă

Data actualizării: Data publicării:
joe biden la birou in stanga si donald trump cu steagul sua in spate in dreapta
Joe Biden și Donald Trump. Colaj foto: Profimedia Images

Fostul președinte Donald Trump spune că i-a scris lui Joe Biden o lungă scrisoare “din inimă”, înainte să plece de la Casa Albă, chiar dacă republicanul crede că actualul președinte “este cumpărat” de China, potrivit New York Post.

Trump a discutat conținutul scrisorii în timpul unui podcast publicat luni de Lisa Boothe, lider de opinie conservator.

“Practic îi urez noroc și, știi, avea câteva pagini și am scris-o din inimă, pentru că vreau să-l văd făcând bine. Uite, e acolo. Au fost alegeri fraudate, alegeri pe care, știi, nu le voi ceda niciodată și, apropo, Hillary Clinton a spus că el nu ar trebui să cedeze vreodată. Hillary Clinton, lucrurile pe care le-a spus au fost oribile”, a spus el.

Trump a adăugat: “Dar știi ce, e acolo, și vreau ca el să facă bine, dar asta nu include închiderea Conductei Keystone, care apropo, din punct de vedere al impactului ecologic este mult mai bine decât să le avem pe trenuri, însă prietenul și suporterul său Warren Buffett are trenuri. Nimeni nu vorbește despre asta”.

Joe Biden nu a publicat scrisoarea lui Trump, însă a catalogat-o ca fiind “foarte generoasă”. Scrisoarea a urmat o perioadă caustică după alegerile prezidențiale din toamnă, plină de litigii și acuzații de fraudă din partea lui Trump și totodată, după asaltul asupra Capitoliului.

În interviul acordat în podcast, Trump a atacat politicile lui Biden privind frontiera dintre SUA și Mexic și le-a cerut republicanilor să “lupte puternic” înaintea alegerilor interimare din 2022.

Boothe a argumentat că Biden a adoptat deja politici privind forajele pentru petrol și comerț care vor “trimite locurile de muncă (americane) înapoi în China”. Ea l-a întrebat pe Trump dacă crede că “familia Biden este cumpărată de China”.

„Da, dar dincolo de a fi cumpărat, nu pentru asta a făcut campanie. Nu s-a gândit niciodată – este mai radical ceea ce face. Și nici nu cred că el o face. Cred că este o cabală. Este mai radical decât orice a promis în campanie. E mai radical decât Bernie Sanders”, a spus Trump.

Trump a declarat în timpul campaniei la prezidențialele de anul trecut că statul chinez va “deține” Statele Unite ale Americii dacă Biden câștigă, parțial din cauza afacerilor fiului său Hunter Biden în China. Luna trecută, fiul cel mare încă deținea 10% dintr-un fond de investiții controlat de entități deținute de statul chinez. Fondul a fost format la 12 zile după ce Hunter Biden s-a alăturat tatălui său în străinătate, la bordul Air Force Two, pentru o călătorie către Beijig, în decembrie 2013.

Un email din 2017 găsit pe un hard drive ce i-a aparținut lui Hunter Biden descria cei 10% puși deoparte pentru “omul cel mare” ca parte a unei posibile afaceri ce implica cea mai mare companie privată de energie din China. Acea afacere nu s-a materializat, însă fostul partener de afaceri al lui Hunter Biden, Tony Bobulinski, l-a indentificat pe Joe Biden ca fiind “omul cel mare”.

Donald Trump a acuzat familia Biden în cursul campaniei prezidenţiale că este o „întreprindere criminală”, insistând asupra afacerilor lui Hunter Biden din Ucraina şi China în momentul în care tatăl său era vicepreşedintele lui Barack Obama (2009-2017).

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri