După ultimul masacru, Biden cere Congresului să interzică puştile de asalt

Data publicării:
Joe Biden, președintele SUA, susține o conferință în Canada, pe 24 martie 2023.
Joe Biden, președintele SUA. Foto: Profimedia Images

Preşedintele american Joe Biden a cerut din nou duminică Congresului să interzică puştile de asat, la o zi după un masacru comis într-un centru comercial din Texas, potrivit AFP.

„Cer din nou Congresului să adopte o lege care să interzică puştile de asalt şi încărcătoarele cu mare capacitate, cu instituirea unei verificări a antecedentelor judiciare şi psihiatrice. Cer o reglementare sigură asupra armelor. Cer să se pună capăt imunităţii fabricanţilor de arme”, a afirmat Biden într-un comunicat.

„O voi semna imediat”, a afirmat el.

„Avem nevoie de mai multe acte şi cât mai repede pentru a salva vieţi”, a subliniat preşedintele SUA.

„Prea multe familii au scaunele goale în jurul mesei lor. Membrii republicani ai Congresului nu pot continua să răspundă acestei epidemii cu o ridicare din umeri. Gândurile şi rugăciunile trimise pe Twitter nu sunt suficiente”, a denunţat Joe Biden.

Sâmbătă după-amiază, un bărbat înarmat a deschis focul într-un centru comercial din regiunea Dallas, în statul Texas, ucigând opt persoane şi rănind multe altele înainte de a fi el însuşi ucis.

Printre victime figurează şi copii, potrivit preşedintelui.

Joe Biden a denunţat un „act de violenţă fără sens” şi a ordonat coborârea în bernă a drapelelor deasupra Casei Albe şi a clădirilor publice federale şi militare ca omagiu adus victimelor.

SUA, unde masacrele se produc cu regularitate, înregistrează mai multe arme individuale decât locuitori, relatează AFP, citată de Agerpres.

Apelul lui Joe Biden are puţine şanse să ducă la o interzicere a acestui tip de arme de către Congres. Republicanii, care controlează Camera Reprezentanţilor, i se opun cu vehemenţă.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri