FOTO. Comandantul avionului care s-a prăbușit în Virginia a fost văzut căzut pe podeaua cabinei de piloții F-16 care urmăreau aeronava

Data publicării:
investigatori ai unui accident aviatic
Comandantul avionului care s-a prăbușit în Virginia a fost văzut căzut pe podeaua cabinei de piloții F-16 care urmăreau aeronava. Foto: Profimedia

Pilotul avionului privat care a fost urmărit de avioane de luptă F-16 înainte de a se prăbuși în Virginia a fost văzut căzut pe podeaua cabinei de pilotaj, relatează presa americană, potrivit BBC.

Piloții avioanelor de vânătoare l-au reperat pe pilotul aparent inconștient, după ce au interceptat aeronava, au declarat oficialii unor instituții, inclusiv Washington Post și CNN.

Pilotul și alți trei pasageri au murit în accidentul de duminică.

Aeronava Cessna Citation a traversat spațiul aerian restricționat de deasupra Washingtonului înainte de a prăbuși în Virginia.

Avionul, care se îndrepta spre Long Island din Tennessee, a făcut o întoarcere în ac de păr când a ajuns la New York, apoi a început să zbare înapoi spre sud, spre locul de unde a decolat.

Când a intrat în spațiul aerian al capitalei SUA, unele dintre cele mai restricționate zone din țară, avioane de luptă F-16 au fost nevoite să intre în zbor supersonic pentru a-l intercepta, și un bum puternic a reverberat peste întreaga metropolă.

Potrivit ultimelor informații, pilotul avionului privat nu a mai purtat nicio conversație în ultimele două ore de zbor, iar aeronava s-a prăbușit într-o zonă muntoasă dens împădurită, lângă Montebello, Virginia, după ce a rămas fără combustibil.

avion prabusit Cessna Citation virginia profimedia-0781617304
Aeronava s-a prăbușit într-o zonă muntoasă dens împădurită, lângă Montebello, Virginia. Foto: Profimedia

Nu este clar de ce pilotul nu a răspuns în ultima parte a zborului. Ofițeri militari care vorbesc sub rezerva anonimatului au spus că avionul nu a fost doborât și că avioanele de luptă nu au provocat prăbușirea aparatului de zbor.

Anchetatorii evaluează epava, despre care spun că este „foarte fragmentată”. Este posibil ca această operațiune să dureze zile, au spus oficialii.

„Orice este luat în calcul, ca și cauză a prăbușirii, până când vom elimina încet și metodic diferite componente și elemente care vor fi relevante pentru această investigație privind siguranța zborului”, a declarat Adam Gerhardt, investigatorul Consiliului Național pentru Siguranța Transporturilor.

Un raport preliminar va fi făcut public săptămâna viitoare. Iar concluziile finale cu privire la incidentul fatal vor fi prezentate în 12 până la 24 de luni.

Cele patru persoane care au murit nu au fost identificate oficial, dar o persoană care are legătură cu aparatul de zbor a spus că la bord se aflau membrii familiei sale.

John Rumpel, în vârstă de 75 de ani, care conduce o afacere din Florida și care deținea aeronava, a declarat pentru New York Times că fiica lui, nepoțica de doi ani și bona acesteia se aflau în avion, alături de pilot.

„A coborât 6.100 de metri într-un minut și nimeni nu poate supraviețui unui accident la această viteză”, a spus Rumpel, care este și pilot, adăugând că speră că rudele sale s-au stins din viață brusc și nu au suferit.

 

Rumpel, într-o declarație pentru Washington Post, l-a identificat pe pilot ca fiind Jeff Hefner, despre care a spus că zbura de mai bine de cinci ani. El nu a fost încă menționat de investigatori.

avion prabusit Cessna Citation virginia profimedia-0781589327
Anchetatorii evaluează epava, despre care spun că este „foarte fragmentată”. Foto: Profimedia

Richard Levy, un căpitan ieșit la pensie și instructor de zbor, a declarat pentru BBC News că aeronava Cessna probabil s-a depresurizat.

Cabinele aeronavelor se pot depresuriza din mai multe motive, inclusiv din cauza defecțiunilor mecanice ale aeronavei, sau a erorilor pilotului, a spus el.

Cabina s-ar putea să se fi depresurizat treptat și „înșelător”, spune Levy, fără ca cei de la bord să observe măcar simptome de hipoxie – o afecțiune în care organismul este lipsit de niveluri adecvate de oxigen – până când a fost prea târziu.

„Nu sunt conștienți de ceea ce se întâmplă și apoi, fără să-și dea seama, depășesc punctul de gândire rațională, conștiință și reacții adecvate”, a spus domnul Levy.

Levy a spus că pilotul poate că a realizat la un moment dat că aeronava se depresurizează și a încercat să o întoarcă la locul de unde a decolat, la bază. „Însă, în acest timp, presupun că el și-a pierdut cunoștința”, a spus el.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri