Sari la conținut

Îmbarcarea în avion, interzisă pentru că purtau colanți

Compania americană de zbor United Airlines se află în centrul unui scandal pe rețelele de socializare după ce un utilizator Twitter a postat mai multe mesaje în care relata că unui grup de fete i s-a interzis să se urce în avion deoarece purtau colanți, relatează Washington Post

united airlines

Shannon Watts, activistă, fondatoarea unui grup pentru controlul armelor, a postat pe Twitter duminică dimineață mai multe mesaje în care vorbește despre situație.

Un agent de îmbarcare nu lasă fetele care poartă colanți să urce în avionul dinspre Denver spre Minneapolis deoarece la bord sunt interziși colanții. Le forțează să se schimbe sau să își pună rochii peste colanți. De când compania United face poliție cu hainele femeilor? Agentul spune că nu face regulile, doar le urmează”, a scris Watts pe Twitter.

Compania aeriană a răspuns imediat acuzațiilor femeii, fără a le nega însă. „Permisele de îmbarcare folosite de cele două fete arătau că acestea sunt rude ale unor angajați United Airlines, ceea ce înseamnă că ele reprezentau compania și trebuie să respecte codul vestimentar impus de aceasta”, se arată în răspunsul companiei, postat pe un forum.

Un răspuns a venit și de la purtătorul de cuvânt al United Airlines. Potrivit CNBCJonathan Guerin a declarat că „cele două fete erau „pass riders”, adică acestea călătoreau din postura de rude ale unor angajați, și, ținuta lor nu respecta regulamentul de ordine interioară, copilele reprezentând United Airlines”. Acesta a vorbit și despre persoanele care nu sunt rude cu angajați ai companiei: „dacă sunt clienți care doresc să poarte colanți la bordul avionului, pot să o facă”, a mai spus purtătorul de cuvânt al United Airlines.