Joe Biden: „Cine Dumnezeu crede Putin că-i dă dreptul să declare așa-zise noi state pe teritoriul vecinilor săi?”

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden față în față cu Vladimir Putin
Preşedintele SUA, Joe Biden, şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Președintele american Joe Biden a descris evenimentele care au loc în estul Ucrainei ca fiind „începutul unei invazii a Rusiei în Ucraina”. Liderul de la Casa Albă l-a criticat dur pe Vladimir Putin, spunând că „a atacat dreptul Ucrainei de a exista”.

Joe Biden a vorbit în termeni duri despre acțiunile Rusiei de a recunoaște independența regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

Cine Dumnezeu crede Putin că-i dă dreptul să declare așa-zise noi state pe teritoriul vecinilor săi? Asta este o încălcare flagrantă a legilor internaționale și cere un răspuns ferm din partea comunității internaționale”, a declarat Joe Biden marți, la Casa Albă.

El a calificat discursul de luni al lui Vladimir Putin drept o „rescriere a istoriei”, în care „a atacat dreptul Ucrainei de a exista”.

„În mod indirect, (Putin - n.r.) amenință teritorii care au aparținut odată Rusiei, inclusiv națiuni care astăzi sunt democrații prospere și membre NATO.”

Biden a mai arătat că Putin „a amenințat explicit cu războiul dacă pretențiile sale extreme nu sunt satisfăcute” și că nu există nicio îndoială că Rusia este „agresorul” Ucrainei.

Cu toate acestea, liderul de la Casa Albă și-a exprimat speranța că „încă există timp pentru a evita cel mai rău scenariu” și că diplomația va avea succes.

Citește și: Biden a anunțat sancțiunile SUA pentru Rusia: „Ei împart câștigurile corupte ale politicilor Kremlinului, vor împărți și pierderile”

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri