Joe Biden insistă să candideze din nou, în ciuda criticilor privind vârsta sa. „Credeţi-mă, o ştiu mai bine decât oricine”

Data publicării:
j biden cu ochelari de soare coboara din elicopter, militar saluta
Vârsta lui Joe Biden îi îngrijorează inclusiv pe susținătorii săi. Foto: Profimedia

Preşedintele american Joe Biden a declarat luni că este conştient de întrebările legate de vârsta sa, dar a spus că va candida din nou pentru a apăra democraţia americană, pe care, în opinia sa, Donald Trump vrea să o „distrugă”.

„Mulţi oameni par concentraţi pe vârsta mea”, a spus preşedintele american în vârstă de 80 de ani, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

„Înţeleg, credeţi-mă, o ştiu mai bine decât oricine”, a adăugat el la un eveniment de strângere de fonduri la New York, organizat cu artişti de pe Broadway.

„Candidez din nou pentru că democraţia este în joc. Pentru că în 2024 vom vota din nou viitorul democraţiei. Să fie clar: Donald Trump şi susţinătorii săi republicani sunt hotărâţi să distrugă democraţia americană”, a acuzat democratul, care ar putea, în noiembrie anul viitor, să se confrunte din nou cu fostul preşedinte republican.

Tot mai multe sondaje de opinie arată că marea majoritate a alegătorilor îl consideră pe Joe Biden prea bătrân pentru a candida din nou.

Critici din propria tabără

Campania preşedintelui american, care constă în promovarea rezultatelor sale economice bune şi a proiectelor sale ambiţioase de redresare industrială, nu a reuşit până acum să treacă în plan secund aceste preocupări legate de vârsta şi nivelul de energie al democratului.

Cu câteva zile în urmă, un editorialist influent în sfera democrată, David Ignatius, a reiterat aceste preocupări într-un editorial pentru Washington Post, care a provocat destul de multă agitaţie la Washington.

Deşi îşi exprimă „admiraţia” pentru preşedintele democrat, editorialistul consideră că, prin noua candidatură, Joe Biden „riscă să anuleze cea mai mare realizare a sa, care a fost reuşita de a-l opri pe Trump”.

Problema vârstei nu este însă mult mai uşoară nici pentru fostul preşedinte republican. Iar Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, a spus într-un interviu difuzat duminică la NBC că problema lui Joe Biden nu sunt cei 80 de ani ai săi, ci „incompetenţa sa”.

Sondajele actuale arată că, deşi diferenţa de vârstă dintre cei doi bărbaţi este mică, americanii sunt mai îngrijoraţi de cea a lui Biden.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri