Mărturia unui tânăr care era chiar lângă femeia împușcată în Capitoliu. “Puteam fi eu, dar ea a trecut în fața mea”

Data actualizării: Data publicării:
Mărturia unui tânăr care era chiar lângă femeia împușcată în Capitoliu
Mărturia unui tânăr care era chiar lângă femeia împușcată în Capitoliu. FOTO: 7sur7.be

Patru oameni au murit în urma violențelor fără margini de la Capitoliu, printre ei fiind o femeie, veteran de război, care a fost împușcată de agenții de securitate. Un bărbat aflat chiar lângă ea în acele momente a povestit ce s-a întâmplat.

În fața camerelor de televiziune, tânărul din New Jersey a povestit că a intrat în clădire, odată cu grupul de protestatari și că au aruncat cu grenade și gaze lacrimogene.

"Era o tânără care voia să sară printr-o fereastră și mai mulți agenți și membri ai serviciului de securitate îi strigau să se retragă, să coboare și să se dea la o parte. Nu a ascultat și, în timp ce încercam să ne retragem, ei au împușcat-o în ceafă. A căzut peste mine și mi-a spus că va fi bine. Apoi a început să facă mișcări ciudate și sângele a început să-i curgă din gură și din gât. Nu știu dacă este încă în viață sau dacă este moartă", a spus el.  

Tânărul a adăugat că a realizat că și el putea fi rănit grav: "Nu am nimic. Puteam să fiu eu, dar ea a trecut în fața mea. Trebuie să se știe asta, trebuie făcut ceva ”, a declarat el, scrie 7sur7.be.

Ashli Babbitt, veteran de război și susținător înfocat al lui Donald Trump, a fost printre primii oameni intrați în Capitoliu, când cele două Camere erau încă în ședință. Ea a fost împușcată mortal pentru că a refuzat să se oprească.

"Agenţi în uniformă ai poliţiei Capitoliului i-au înfruntat (pe manifestanţii care au pătruns în clădire) şi la un moment dat unul dintre ei a făcut uz de arma de serviciu şi a rănit-o pe femeie, a declarat într-o conferinţă de presă Robert Contee, şeful poliţiei din Washington.

Sursa FOTO: 7sur7.be

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri