Sari la conținut

Protest anti-Trump la New York

Nu toţi americanii s-au obişnuit cu ideea că nimic nu mai poate schimba istoria, și că era Trump începe de astăzi, fie că le place sau nu. Mii de oameni au luat parte aseară la un miting şi şi-au strigat nemulţumirea faţă de noul preşedinte.

La protest au fost şi o mulţime de vedete, care îi reproşează lui Donald Trump comentariile despre femei, imigranţi sau musulmani, printre care și Alec Baldwin, Robert De Niro, Michael Moore și Cher. Alec Baldwin l-a imitat pe Donald Trump, aşa cum face cu mare succes la emisiunea Satuday Night Live.

„Vreau doar să vă spun că stau aici în frig şi ger de mult timp, trebuie să mă duc la toaletă. Mă duc la o sindrofie la Consulatul rusesc diseară, mă ţin până atunci”, a glumit Alec Baldwin.

Vedetele prezente au catalogat ziua învestirii lui Trump drept „prima zi din primele 100 de zile de rezistență”. 

Actorul Robert De Niro: „Nu-mi pasă unde ajunge, dar n-am crezut niciodată că va ajunge la Washington. Nu reprezintă această ţară şi acest oraş”.

Actrița Julianne Moore: „În 1951, mama mea a imigrat în această ţară din Scoţia. MUSCA Suntem un popor de imigranţi. Fiecare generaţie de imigranţi s-a confruntat cu discriminarea. În această seară, le suntem alături tuturor imigranţilor”.

Regizorul Michael Moore: „Vom învinge, fraţilor! Puţină suferinţă, puţin disconfort şi multă muncă din partea noastră îl vor opri pe acest om. Nu va rezista patru ani”.

Cântăreața Cher: „Nu trebuie să renunţăm fiindcă ceea ce ne va ajuta să răzbim este furia, căci altfel vom fi copleşiţi de tristeţe şi depresie”.

Actorul Mark Ruffalo: „Azi e prima zi din primele 100 de zile de rezistenţă”.

Pe aceeași temă