Scandalul convorbirii lui Trump cu Zelenski. Emisarul special al SUA pentru Ucraina a demisionat

Data actualizării: Data publicării:
kurt volker
Kurt Volker Foto: Twitter

Emisarul special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, al cărui nume apare în raportul avertizorului de integritate depus săptămâna aceasta pe fondul anchetei vizând declanşarea procedurii de destituire a preşedintelui Donald Trump, a demisionat vineri, informează Agerpres.

Informația referitoare la demisie încă nu este un anunț oficial, dar este vehiculată pe surse de presa americană.

Kurt Volker urmează să fie audiat în Camera Reprezentanţilor la începutul lunii octombrie. Oficialul american a avut conexiuni cu avocatul personal al preşedintelui american, Rudy Giuliani, al cărui nume apare menționat în stenograma convorbirii telefonice din 25 iulie purtate de președintele Donald Trump cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

Implicarea pe ascuns a lui Giuliani în aceasta afacere a stârnit indignare în rândul congresmenilor americani şi a contribuit la trezirea atenţiei comunităţii de informaţii, ceea ce a dus la formularea unui denunț din partea unui avertizor de integritate, membru al CIA, care lucra detașat la Casa Albă.

Trei comisii de specialitate din Camera Reprezentanţilor au convocat cinci oficiali din cadrul Departamentului de Stat pentru a fi audiaţi în perioada 2-10 octombrie. Printre aceşti oficiali se numără, pe lângă Kurt Volker, şi fosta ambasadoare a SUA la Kiev, Marie Yovanovitch. Ea a fost rechemată de la post în luna mai, după toate aparenţele, pe fondul unui conflict generat de acţiunile lui Giuliani.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri