Sari la conținut

Trump merge miercuri în Mexic, pentru a se întâlni cu preşedintele Enrique Pena Nieto

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a anunţat marţi pe Twitter că a acceptat o invitaţie de a vizita Mexicul miercuri şi de a se întâlni cu preşedintele mexican Enrique Pena Nieto, relatează BBC News, potrivitg News.ro.

trump

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Preşedinţia mexicană a anunţat că Guvernul le-a trimis invitaţii atât lui Trump, cât şi lui Clinton, iar Trump a fost singurul care a acceptat deocamdată.

Un purtător de cuvânt al lui Nieto a precizat că cei doi se vor întâlni în privat.

Pena Nieto a fost extrem de critic la adresa lui Trump, după ce acesta din urmă a adoptat o poziţie antiimigranţi şi a cerut ca Mexicul să plătească pentru un zid la graniţă.

În replică, Trump a ameninţat că va bloca banii trimişi de mexicanii din SUA familiilor lor rămase în ţară, până când ţara va plăti pentru zid.

Această ameninţare a îngrijorat mulţi mexicani care se bazează pe sumele trimise de la rudele lor din SUA.

Trump i-a numit pe mexicani “infractori” şi “violatori” în timpul campaniei sale şi acuză Mexicul pentru dispariţia locurilor de muncă din SUA, deoarece companiile preferă să îşi mute activitatea la sud de graniţă, unde forţa de muncă este mai ieftină.

Mexicul “jefuieşte Statele Unite de mai mulţi bani decât aproape orice altă naţiune”, a spus el în februarie.

Trump a scăzut semnificativ în sondaje după convenţia partidului său, luna trecută, şi este condus detaşat de rivala sa, Hillary Clinton, atât la nivel naţional, cât şi în statele-cheie.

sursa: News.ro

Pe aceeași temă