Un meteorit căzut în apropiere de Detroit a provocat un cutremur de mică intensitate

Data publicării:
meteorit-detroit

Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a confirmat căderea unui meteorit la periferia oraşului Detroit (Michigan), care a provocat un cutremur cu magnitudinea 2, transmite Agerpres.

Cutremurul a fost înregistrat la 20:09 ora locală (01:09 miercuri GMT).

USGS a confirmat că originea seismului a fost căderea unui meteorit, care „s-a văzut şi s-a auzit” în zona oraşului Detroit.

Localizarea „aproximativă” a căderii meteoritului este la 8 kilometri vest-sud-vest de New Haven, un orăşel de aproximativ 4.600 de locuitori de la periferia Detroit-ului, în apropiere de lacul St. Clair şi de graniţa cu Canada.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Înainte ca USGS să confirme căderea meteoritului, zeci de persoane au postat pe reţelele de socializare înregistrări ale fenomenului în care se putea vedea o dâră luminoasă urmată de o aparentă explozie.

În urma acestor înregistrări, Serviciul naţional de meteorologie (National Weather Service, NWS) a precizat că lumina strălucitoare şi explozia nu corespund vreunui fulger şi nici unui tunet, precizând că ar putea fi vorba de un meteorit.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri