Speranțe spulberate pentru Donald Trump. Victoria lui Joe Biden în Michigan, validată oficial

Data actualizării: Data publicării:
joe biden zambeste larg
Joe Biden. Foto: Guliver/GettyImages

Victoria democratului Joe Biden în statul-cheie Michigan a fost validată oficial luni, un nou revers pentru Donald Trump, care refuză în continuare să accepte înfrângerea în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, relatează AFP, preluată de Agerpres.

O comisie a validat rezultatele în acest stat care dă 16 reprezentanți în Colegiul Electorilor: Joe Biden are un avans de peste 155.000 de voturi din cele 5,5 milioane exprimate.

Validarea rezultatelor alegerilor este de obicei un exerciţiu de rutină, însă preşedintele Trump şi aliaţii săi au făcut presiuni asupra republicanilor din Michigan în ultimele zile, în speranţa de a întârzia procesul.

„Democraţia a învins”, a scris pe Twitter secretarul de stat din Michigan, Jocelyn Benson. Votul comisiei „confirmă un adevăr: alegerile au fost corecte şi sigure şi rezultatul reflectă voinţa alegătorilor”, a adăugat democratul.

Un alt stat-cheie, Pennsylvania, unde Joe Biden are un avans de peste 80.000 de voturi, urma, de asemenea, să valideze rezultatele luni.

Au trecut 20 de zile de la alegeri și 2 săptămâni de când proiecțiile media l-au dat drept câștigător pe Joe Biden, candidatul democrat. Totuși, Donald Trump continuă să evite întrebările reporterilor, într-o tăcere fără precedent, în timp ce Joe Biden se pregătește să-și preia noul rol la Casa Albă.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri