Suedia își închide liceele timp de o lună

Data publicării:
Premierul Suediei
Premierul Suediei, Stefan Löfven Foto: Profimedia Images

Liceele din Suedia vor fi închise timp de o lună, iar cursurile vor fi predate online, a anunţat joi premierul suedez Stefan Löfven. Măsura a fost luată în contextul agravării epidemiei de coronavirus în această țară care în primul val al pandemiei a preferat să adopte o strategie mai relaxată în privința măsurilor de prevenție. 

Premierul suedez a precizat că măsura cursurilor online a fost luată pentru a reduce contagierile și va intra în vigoare de luni, 7 decembrie, timp de o lună, perioadă în care vor fi și sărbătorile de iarnă.

Liceele au fost închise în Suedia și în timpul primului val al pandemiei de COVID-19, de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii iunie.  Grădiniţele, şcolile şi colegiile au rămas, în schimb, deschise, ceea ce se va întâmpla și acum.

Fără măsuri de izolare sau recomandarea de a purta mască, strategia atipică a Suediei a atras atenţia şi a stârnit controverse în ultimele luni.

Însă al doilea val al pandemiei pare să fie mai agresiv în Suedia, depășind așteptările autorităților, care estimează acum că vârful ar urma să fie atins la jumătatea lunii decembrie. Confruntată cu o creştere a numărului de decese, ţara nordică şi-a înăsprit restricţiile din noiembrie, interzicând vânzarea de alcool după ora 22:00 şi evenimentele publice cu peste 8 persoane.

Cu 7.007 de decese şi peste 272.000 de cazuri într-o ţară cu 10,3 milioane de locuitori, Suedia se numără printre cele mai afectate ţări din Europa, cu mult peste vecinii săi nordici, scrie Agerpres.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri