Boris Johnson are cele 100 de semnături necesare pentru a reveni la Downing Street

Data actualizării: Data publicării:
Boris Johnson arată semnul ok cu telefonul in mana
Boris Johnson ar fi obținut deja cele 100 de semnături necesare pentru a candida din nou la șefia guvernului britanic. Foto: Captură Facebook/Lee Anderson MP

Fostul prim-ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, ar fi obținut deja 100 de semnături de susținere din partea parlamentarilor conservatori și ar fi pregătit să-și anunțe candidatura, susțin surse din tabăra fostului lider britanic, relatează BBC. Totuși, adversarii acestuia din tabăra lui Rishi Sunak pun sub semnul întrebării acest lucru.

Conform editorului politic al BBC, Chris Mason, Boris Johnson ar avea deja susținerea a peste 100 de parlamentari conservatori. Informația vine de la surse din tabăra lui Johnson. În acest moment, totuși, doar 50 de de parlamentari au anunțat public susținerea pentru fostul premier.

Cele mai importante nume de susținători ai lui Johnson de până acum sunt Priti Patel, Jacob Rees-Mogg și Ben Wallace.

Boris Johnson a revenit la Londra, sâmbătă, pentru a încerca să găsească sprijinul în Partidul Conservator pentru a reveni la putere, după demisia lui Liz Truss. Johnson a mers 10 ore cu avionul din Republica Dominicană, acolo unde se afla în vacanță la un hotel de lux cu soția și copiii săi.

Susținătorii lui Rishi Sunak sunt sceptici, însă, că Johnson ar fi obținut deja numărul suficient de susținători și cer ca fostul premier să publice lista de semnături.

Parlamentarul Richard Holden, din tabăra lui Sunak spune că susținătorii lui Johnson nu au apărut în public pentru a se anunța pentru că „nu există”.

Între timp, parlamentarul Lee Anderson a scris pe Twitter că-l susține pe Boris Johnson după ce fostul premier l-a sunat să-i ceară sprijinul. Acest lucru arată că fostul premier intenționează, într-adevăr să candideze și că încearcă să obțină sprijin.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Până acum, doar fosta ministră a apărării, Penny Mordaunt, și-a anunțat candidatura oficială, însă Johnson și fostul ministru de finanțe Rishi Sunak, numărul doi la ultimele alegeri, sunt și ei favoriți să câștige scrutinul.

Vineri, informațiile din presa britanică arătau că Sunak a obținut deja sprijinul a 100 de parlamentari și că urmează să-și anunțe, curând, candidatura.

Citiți și: Cea mai scurtă guvernare din istoria UK. Ce recorduri a reușit Liz Truss să bată cu mandatul său de 44 de zile

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri