„Toți copiii s-au luptat să supraviețuiască”. Asistenta britanică care a ucis 7 bebeluși a fost condamnată la închisoare pe viață

Data actualizării: Data publicării:
Lucy Letby
O asistentă britanică care a ucis șapte bebeluşi va rămâne după gratii pentru tot restul vieții ei. Foto: Profimedia Images

O asistentă britanică care a ucis șapte bebeluşi va rămâne după gratii pentru tot restul vieții ei. Judecătorul care a anunțat sentința a spus că nu va putea fi eliberată condiționat și a condamnat-o pe viață, pentru fiecare din crimele sale, potrivit The Guardian.

Asistenta britanică a ucis șapte copii în secția de neonatologie și a fost pe punctul de a ucide alți șapte. Când a citit motivarea sentinței, judecătorul a făcut eforturi serioase pentru a-și păstra cumpătul. O răutate de un sadism fără seamăn față de copiii cărora trebuia să le salvați viața, a mai spus magistratul. Lucy Letby este a patra femeie din Marea Britanie care este condamnată la închisoare pe viață.

Judecător: „Ați vizat în special gemenii, apoi tripleții. Unii copii erau sănătoși, alții aveau diverse afecțiuni de care erați conștientă. Marea majoritate a victimelor au îndurat dureri acute, ca urmare a ceea ce le-ați făcut. Toți copiii s-au luptat să supraviețuiască, din păcate pentru unii a fost în zadar și au murit. Ați folosit diverse metode încercând să-i omorâți, i-ați indus în eroare pe medici pentru a-i face să creadă că decesele aveau sau ar fi putut avea cauze naturale. Ați profitat pentru a le face rău copiilor când restul personalului era în pauză sau nu era în preajma copiilor. Știați că ultimul lucru la care s-ar gândi cineva care lucra în spital ar fi că cineva care avea copii în grijă le-ar face rău în mod deliberat. Pe măsură ce creștea numărul deceselor și crizelor inexplicabile, medicii cu experiență au început să întrevadă ceea ce era de neînchipuit și să ia în considerare că într-adevăr cineva le făceau rău în mod intenționat. Ați dat dovadă de un entuziasm ciudat față de resuscitarea copiilor și de procedurile următoare. Aveați o obsesie față de acești copii și familiile lor, ceea ce s-a extins la căutări repetate pe paginile lor de Facebook, uneori imediat după decese.

„I-am omorât intenţionat pentru că nu sunt suficient de bună pentru a avea grijă de ei”

Lucy Letby, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnată pentru uciderea a şapte bebeluşi, cinci băieţi şi două fetiţe, la spitalul Countess of Chester şi pentru că a atacat alţi nou-născuţi, adesea în timp ce lucra în ture de noapte, în 2015 şi 2016.

Juriul a aflat că aceasta şi-a omorât unele dintre victime prin injectarea de insulină, iar altele au fost injectate cu aer sau hrănite forţat cu lapte, uneori decesul survenind după mai multe astfel de atacuri. „I-am omorât intenţionat pentru că nu sunt suficient de bună pentru a avea grijă de ei. Sunt o persoană îngrozitor de rea”, a mărturisit Lucy Letby într-un bilet scris de mână găsit de poliţiştii care i-au percheziţionat casa după ce a fost arestată, scrie News.ro.

„SUNT REA, EU AM FĂCUT ASTA”, a repetat ea scriind cu majuscule.

Printre victimele sale se numără doi dintre fraţii tripleţi identici, ucişi la 24 de ore unul după celălalt, un nou-născut care cântărea mai puţin de 1 kg şi care a fost injectat mortal cu aer, precum şi o fetiţă născută prematur cu 10 săptămâni, ucisă la a patra încercare. În unele cazuri le-a rupt diafragmele victimelor şi, într-un caz, a împins un tub pe gâtul unui copil.

Potrivit The Guardian, Lucy Letby este cel mai teribil criminal în serie de copii din istoria modernă a Marii Britanii.

Crimele s-au petrecut între iunie 2015 şi iunie 2016. În cele din urmă a fost raportată la poliţie în 2017 şi arestată în 2018.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri