Triplă epidemie în SUA. Spitalele sunt puse la grea încercare

Data actualizării: Data publicării:
tripla pandemie in SUA
SUA se confruntă cu o triplă pandemie. Foto: Profimedia Images

Statele Unite se confruntă cu o epidemie provocată simultan de trei virusuri respiratorii: gripă, COVID-19 şi virus respirator sinciţial. Printre pacienți sunt mulți copii. Spitalele fac față cu greu numărului mare de îmbolnăviri, iar medicii spun că acest lucru are drept cauză renunțarea la măștile sanitare.

Simptomele pot fi similare de la o boală la alta şi, chiar dacă cei mai mulţi pacienţi se însănătoşesc în una sau două săptămâni, bebeluşii sau vârstnicii, riscă să dezvolte cazuri grave.

''Credem că numeroşi copii sunt în prezent expuşi pentru prima dată la anumite virusuri respiratorii pe care le-au evitat în timpul pandemiei'' graţie măsurilor instituite la acea vreme (măşti, lockdownuri etc), a explicat vineri José Romero, din cadrul Centrului naţional pentru imunizare şi boli respiratorii.

Sistemul de monitorizare a vizitelor la urgenţe sau pentru îngrijiri ambulatorii înregistrează ''o activitate intensă în Statele Unite în această perioadă a anului'', a declarat José Romero cu prilejul unei conferinţe de presă, completând că "este cea mai ridicată rată de spitalizare asociată gripei din ultimul deceniu''.

Din păcate, doi copii au murit.

Și Franța se confruntă cu o importantă epidemie de bronşiolită. Principala cauză a bronşiolitei este infecţia cu virusul respirator sinciţial (VRS).

Medicii spun că sezonul epidemic a debutat destul de timpuriu și avertizează populația să se prezinte la medic la primele simptome. De asemenea spun că ''Vaccinarea este cea mai bună apărare pentru prevenirea gripei şi a COVID-19'', a subliniat José Romero.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri