Turcii sunt din nou în panică după ce patru cutremure au zguduit unul după altul o provincie a țării

Data publicării:
seismograf care inregistreaza un cutremur
Foto: GettyImages

Provincia Malatya, din sud-estul Turciei, a fost zguduită, sâmbătă, de al patrulea cutremur în trei zile, inducând panică populației deja afectată de seismele devastatoare din februarie, în urma cărora au murit aproximativ 50.000 de oameni. Aceste patru cutremure nu au provocat pagube și nici nu s-au soldat cu morți sau răniți. 

Trei cutremure cu magnitudinile 4,8; 4,5; și 4,2 au zguduit, sâmbătă, provincia Malatya. Anterior, joi, un alt cutremur de 5,3 fusese înregistrat.

„Nu există o evoluţie negativă. Nici clădiri prăbuşite, din fericire”, a declarat guvernatorul provinciei, Hulusi Sahin, pentru agenţia turcă de stat Anadolu. Epicentrul seismelor este localizat la Yesilyurt, la 14 km sud de capitala provinciei.

După seismul din februarie, „jumătate din populaţie a părăsit districtul, majoritatea clădirilor fiind avariate. Cei care rămân sunt în majoritate adăpostiţi în containere, este şansa noastră”, a declarat primarul din Yesilyurt, Mehmet Cinar, pentru postul privat turc NTV.

Înspăimântaţi de cutremurele succesive, locuitorii preferă să rămână în afara locuinţelor, în special în parcuri, potrivit presei locale.

Provincia Malatya a fost deja afectată de seismul devastator de pe 6 februarie, care s-a soldat cu cel puţin 50.000 de morţi în sudul şi sud-estul ţării.

Cutremurul din februarie, cu magnitudinea 7,8, a distrus sau avariat puternic peste 200.000 de locuinţe în unsprezece provincii ale ţării şi a afectat, de asemenea, nordul Siriei vecine.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri