Ucraina anunță că a respins atacurile Rusiei în Bahmut

Data actualizării: Data publicării:
tanc in razboiul cu ucraina
Foto cu caracter ilustrativ : Shutterstock

Adjunctul ministrului ucrainean al Apărării Hanna Maliar a declarat într-o postare pe Telegram că forţele Kievului au respins joi atacurile Rusiei în oraşul Bahmut, care au durat întreaga zi, relatează Reuters, citată de News.ro.

"Inamicul şi-a adunat cea mai mare parte a rezervelor la Bahmut şi a întărit semnificativ grupul. Astăzi, inamicul a atacat Bahmut pe parcursul întregii zile. Toate atacurile au fost respinse", a spus ea.

Mai multe regiuni ale Ucrainei au fost atacate cu rachete în zorii zilei de joi. Kievul a fost ținta unor atacuri „fără precedent” cu rachete rusești, într-un moment în care un emisar chinez, Li Hui, se află în capitala ucraineană pentru a încerca să obţină o „reglementare politică” a războiului declanșat de Rusia.

Li Hui s-a întâlnit miercuri cu şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, care „i-a explicat în detaliu principiile de restabilire a unei păci durabile şi juste bazate pe respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”, după cum a precizat Ministerul de Externe ucrainean. Kuleba „a subliniat că Ucraina nu va accepta nicio propunere care ar implica pierderea de teritorii sau o îngheţare a conflictului”, menţionează MAE ucrainean. Autorităţile de la Kiev se tem că vor fi împinse, în cele din urmă, să accepte un compromis cu Moscova şi cer returnarea tuturor teritoriilor ocupate de Rusia, inclusiv Crimeea, anexată în 2014.

O întrevedere între Li şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este „posibilă”, a indicat miercuri pentru AFP un înalt responsabil ucrainean sub rezerva anonimatului. O astfel de întâlnire ar fi o premieră între Zelenski, care încurajează Beijingul să exercite presiuni asupra preşedintelui rus Vladimir Putin, şi un înalt oficial chinez.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri