Angela Merkel, "foarte profund afectată" de victimele inundaţiilor din Germania. Joe Biden i-a prezentat "sincere condoleanţe"

Data publicării:
angela merkel si joe biden la o conferinta de presa la casa alba, cu steagurile sua si germania in spate
Angela Merkel se află în vizită în SUA, în timp ce Germania este devastată de ploi și inundații fără precedent. Foto: Profimedia

Cancelarul german Angela Merkel, aflată în vizită la Washington, s-a declarat "foarte profund afectată" de inundaţiile în urma cărora şi-au pierdut viaţa zeci de persoane și care au provocat distrugeri imense în vestul Germaniei. 

"Sunt foarte profund afectată de suferinţa persoanelor în cauză", a afirmat Merkel, exprimându-şi "teama că adevărata amploare a dezastrului va fi cunoscută doar în zilele următoare".

Ea a vorbit de "o zi de teamă, o zi de angoasă, o zi de disperare" în cursul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele american Joe Biden, care i-a prezentat "sincere condoleanţe".

Cancelarul german a promis ajutor pentru "reconstrucţie" şi le-a dat asigurări celor afectaţi că "nu sunt singuri", potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Germania este afectată de cea mai mare catastrofă naturală de la cel de-al Doilea Război Mondial. Până în prezent au fost înregistrate 59 de decese şi unele sate din vestul ţării, devastate, erau joi izolate de lume.

Belgia, unde nouă persoane au decedat din cauza intemperiilor, a suferit de asemenea pagube semnificative, la fel ca şi Luxemburgul şi Olanda.

Ploile torenţiale şi inundaţiile au făcut cel puţin 68 de morţi şi mulţi dispăruţi în Europa, în principal în Germania, notează AFP.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri