Galerie Foto Atac armat într-un mall din Copenhaga. Poliția anunță că sunt „mai mulți morți și răniți”

Data actualizării: Data publicării:
Oameni care fug dintr-un mall unde se trage.
Atac armat într-un centru comercial din Danemarca. Foto: Profimedia

Atac armat în capitala Danemarcei. Poliția daneză a anunțat că mai mulți oameni au fost împușcați într-un centru comercial. Martorii spun că au auzit zgomote puternice care i-au pus pe fugă, în timp ce zeci de polițiști au ajuns la fața locului și au blocat circulația în zonă.

ACTUALIZARE 21:25 - Poliția nu a comunicat un număr al persoanelor decedate și nici al răniților. Un prim bilanț vorbea despre cel puţin trei persoane care au fost spitalizate, una fiind în stare critică, potrivit autorităților.

„Atacul s-a soldat cu moartea unor persoane şi rănirea altora”, a declarat şeful Poliţiei din Copenhaga, într-o conferinţă de presă. El nu a oferit un bilanţ exact al victimelor.

„Nu știm încă cu siguranță câți sunt răniți sau morți, dar este foarte grav”, a declarat primarul din Copenhaga, Sophie Haestorp Andersen, într-o postare pe Facebook, potrivit Reuters.

Atacatorul a fost reținut, și potrivit poliției este vorba despre un bărbat danez în vârstă de 22 de ani. Autoritățile anunță că nu pot exclude un potențial „act de terorism”, iar forțele de ordine caută eventuali complici ai tânărului aflat deja în custodia poliției.

Atac armat într-un centru comercial din Danemarca. Foto: Profimedia
Atac armat într-un centru comercial din Danemarca. Foto: Profimedia

Știrea inițială:

Potrivit primelor informații, doi oameni ar fi murit și opt sunt răniți.

Centrul comercial unde a avut loc atacul este situat lângă o arenă pe care artistul Harry Styles ar trebui să susțină un concert în această seară.

Importante întăriri ale poliţiei au fost desfăşurate lângă galeria comercială Fields din cartierul Amager, situat între centrul oraşului şi aeroportul capitalei, a precizat poliţia capitalei daneze pe Twitter. „Suntem la faţa locului, au fost trase focuri de armă şi mai multe persoane au fost împuşcate”, a anunţat poliţia.

La scurt timp, poliţia din Copenhaga a anunţat că o persoană a fost arestată în legătură cu atacul din centrul comercial. „O persoană a fost arestată în legătură cu atacul armat din centrul comercial Fields. Nu avem deocamdată posibilitatea de a spune mai mult despre identitatea acestei persoane”, a adăugat poliţia pe Twitter.

Atunci când au fost auzite primele focuri de armă, mai mult de o sută de persoane s-au repezit să iasă din centrul comercial, potrivit unor martori citaţi de mass-media daneze.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri