Atacuri motivate rasial în Belfast. Ultima victimă - o familie de români 

Data publicării:
bor Street 714JPG

Foto: belfasttelegraph.co.uk

D.C, în vârstă de 25 de ani, este din România și locuiește alături de soția lui și cei doi copii pe o stradă din sudul Belfastului. Bărbatul a povestit pentru Belfast Telegraph că a venit acasă de la muncă, marți noaptea, și a constatat că mașina lui este în flăcări.

„Am lucrat azi-noapte, am ajuns acasă pe la trei dimineața. În jurul orei două cineva mi-a dat foc mașinii. Nu știu de ce s-a întâmplat acest lucru. Locuiesc pe această stradă de două luni fără probleme. Toată lumea de aici este în regulă, acesta este primul incident”, a spus bărbatul.

Mai mult, românul a spus că în cei doi ani de când locuiește în Irlanda de Nord, acesta este primul incident de intimidare cu care se confruntă.

Bărbatul a precizat că nu mai vrea să locuiască în zonă pentru că se teme pentru siguranța familiei lui.

O vecină de-a românului a precizat că știa că au mai avut loc atacuri rasiste în zonă.

„Nu știu ce îi motivează pe atacatori. Nu ar trebuie să se întâmple astfel de lucruri. Eu am un copil de cinci ani, are prieteni de diferite religii și etnii”, a spus irlandeza.

Acesta este cel de-al doilea atac de pe stradă în două săptămâni. La începutul lunii ianuarie, o femeie de origine chineză și bebelușul ei au fugit din zonă după un atac eșuat cu bombă de petrol asupra casei lor.

De asemenea, un incident similar a avut loc pe 11 ianuarie pe o altă stradă, când mai multe ferestre ale unei case au fost sparte. Mai mult, pe ușa casei a fost scris „cărați-vă de aici, doar localnicii au voie”.

Parlamentarul Emma Pengelly a condamnat atacurile.

„Atacurile rasiste nu au ce căuta în societatea noastră”, a declarat politicianul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri