Banksy a dezvăluit cum a distrus de la distanță tabloul „Fata cu balon”

Data actualizării: Data publicării:
tablou maruntit
FOTO: Instagram / Bansky

Artistul urban Banksy a publicat un videoclip în care arată cum a fost construit mecanismul ce a permis autodistrugerea tabloului său „Fata cu balon”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Banksy a dezvăluit pe Instagram că întreaga farsă, prin care un tablou de-al său s-a autodistrus după ca a fost adjudecat pentru prețul de 1 milion de lire sterline, a fost plănuit cu câțiva ani în urmă. Artistul, a cărui identitate este necunoscută, a construit atunci, în secret, un distrugător de documente în rama unei tablou, în cazul în care pânza va fi pusă vreodată la licitație.

Banksy a publicat un videoclip cu momentul în care construiește rama menită să se autodistrugă, cel mai probabil activată manual, dar și cu momentul în care tabloul este mărunțit, la casa de licitații Sotheby's, din Londra.

În filmuleț se poate observa, de asemenea, uimirea celor care asistă la licitație, loc unde, cel mai probabil, se afla și Banksy.

Videoclipul a fost publicat alături de un citat al lui Picasso: „Nevoia de a distruge este, de asemenea, o nevoie creativă”.

Incidentul poate fi considerat cu ușurința una dintre cele mai scumpe farse. După ce tabloul a fost adjudecat cu 1.041.000 lire, cumpărătorul licitând la telefon, cei prezenți au asistat suprinși la „autodistrugerea” pânzei premium.

„Tocmai am fost Banksy'ed (păcăliți de Banksy n.r.). Nu am mai experimentat așa ceva... ca un tablou să fie mărunțit spontan, mai ales când artistul a atins aproape un record. Încercăm să aflăm ce e de făcut mai departe” a spus directorul Sotheby's, după incident.

Opera distrusă ilustra o fetiță care pierdea - sau dădea drumul - unui balon roșu în formă de inimă, o imagine recurentă în picturile lui Banksy.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri