Cel puţin trei oameni au murit într-un incendiu izbucnit la o secţie de COVID-19 a unui spital din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
incendiu ucraina
Cel puţin trei oameni au murit într-un incendiu izbucnit la o secţie de COVID-19 a unui spital din Ucraina. FOTO: Politie

Un incendiu pornit de la o lumânare a devastat o unitate de terapie intensivă pentru bolnavi cu COVID-19 într-un oraş din vestul Ucrainei, provocând cel puţin trei morţi şi patru răniţi, au anunţat miercuri serviciile de salvare.

Potrivit serviciilor de salvare, un angajat al spitalului din Cosău (Kosiv) a aprins o lumânare, marţi seara, pentru un pacient decedat recent. A fost suficient pentru a determina aprinderea imediată echipamentelor medicale din încăperea în care funcţionau cinci concentratoare de oxigen.

"Ignorarea legilor elementare ale fizicii şi a regulilor de securitate a dus la pierderi ireparabile", au deplâns într-un comunicat serviciile de salvare.

Trei oameni, între care doi pacienţi, au murit în incendiul declanşat la parterul clădirii. Nu s-a precizat cine este al treilea decedat şi nici ce s-a întâmplat cu angajatul care a aprins lumânarea, scrie Agerpres.

În Ucraina, la fel ca în întreaga fostă Uniune Sovietică, sunt frecvente incendiile şi alte accidente în spitale sau cămine, din cauza infrastructurii învechite ori a neglijenţelor.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri