CEO-ul Credit Suisse demisionează, pe fondul unui scandal uriaș de spionaj

Data publicării:
directorul executiv al Credit Suisse, Tidjane Thiam
Foto: Profimedia Images

Directorul executiv al Credit Suisse, Tidjane Thiam, a demisionat, pe fondul presiunilor investitorilor în urma unui scandal de spionaj, cercetat de autoritățile de reglementare elvețiene, anunță Reuters.

Banca din Zurich, a doua cea mai mare din Elveția, a declarat vineri că Thiam va fi înlocuit de Thomas Gottstein, care este șeful diviziei elvețiene, potrivit Mediafax.

Scandalul de spionaj a agravat tensiunile dintre Thiam și președintele Urs Rohner, au spus surse din bancă. Deși mai mulți acționari majoritari și-au promis sprijinul pentru Thiam săptămâna aceasta, el s-a străduit să câștige susținerea consiliului de administrație.

Thiam a fost numit director general în 2015, deși nu a lucrat niciodată pentru o bancă. La Credit Suisse, el s-a concentrat pe reducerea costurilor și diminuarea riscurilor, alături de concentrarea pe managementul marilor averi și consolidarea bilanțului.

Banca a revenit în 2018 pe profit, după trei ani de pierderi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Credit Suisse s-a confruntat cu o situație de criză în septembrie 2019, după ce fostul său manager Iqbal Khan, care a trecut la rivalul UBS, a constatat că este supravegheat de un detectiv particular în Zurich.

Ceea ce banca a descris inițial drept un caz de spionaj condus de directorul operațional de atunci, Pierre-Olivier Bouee, s-a extins pe măsură ce au apărut detalii despre cazuri suplimentare de supraveghere.

Instituția de supraveghere financiară FINMA desfășoară propria investigație, după ce banca a recunoscut că l-a urmărit pe fostul șef de resurse umane Peter Goerke.

Plecarea lui Thiam nu pune punct afacerii.

FINMA examinează modul în care consiliului de administrație l-a supravegheat pe Thiam și pe adjuncții săi. Thiam a spus că nu știe nimic despre supraveghere.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri