Dăncilă, despre șefia Parchetului European: Nu susținem un mandat pentru Laura Codruța Kovesi

Data publicării:
laura codruta kovesi
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a reiterat, miercuri seară, ideea potrivit căreia Guvernul nu o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, precizând că, joi, ambasadorul României la Uniunea Europeană va vota împotriva fostului procuror-șef DNA.

„Am spus și repet acest lucru. Nu susținem un mandat pentru Laura Codruța Kovesi. Nu susținem acest mandat pentru că mi se pare o abordare firească, atunci când există suspiciuni asupra unui om, indiferent de funcția pe care o ocupă, trebuie să lămurească aceste lucruri și pe urmă să ocupe această funcție. Îmi mențin poziția pe care am avut-o. Am văzut că o anumită persoană a venit în spațiul public cu această informație care nu îi face cinste. Mai mult, este o persoană care a numit-o pe Kovesi și acum îi acuză pe alții de ceea ce a făcut domnia sa. Neg categoric acest lucru. Eu nu fac astfel de târguri, de trocuri politice. Nu s-a pus problema unei asemenea înțelegeri, singurele mele negocieri sunt în favoarea României. Cei care fac astfel de acuzații, pentru buna informare din spațiul public, trebuie să vii și cu dovezi în acest sens dacă vrei să fii o persoană respectată”, a declarat Viorica Dăncilă, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

Întrebată cum va vota joi Luminița Odobescu, ambasadorul României la Uniunea Europeană, Viorica Dăncilă a subliniat că împotrivă.

Consiliul Uniunii Europene va discuta, joi, din nou, pe tema desemnării procurorului-șef european, a anunțat europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan, care a precizat că „se poate să avem o decizie” și că a existat în Consiliu „o dinamică favorabilă” Laurei Codruța Kovesi până acum.

Sursa: Digi24, Mediafax

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri