„Deplasaţi-vă la cea mai apropiată bază militară pentru mobilizare în lupta din Ucraina”, mesajul fals în zilele alegerilor din Cehia

Data actualizării: Data publicării:
oameni la vot in cehia
O serie de mesaje false creează agitaţie în Republica Cehă, cu o săptămână înainte de vot. Profimedia

O serie de mesaje false ce se pretind a fi provenite de la unul din cei doi candidaţi ce se vor înfrunta în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale creează agitaţie în Republica Cehă, cu o săptămână înainte de vot, relatează vineri dpa.

Mai mulţi utilizatori ai reţelelor sociale au raportat că au primit un mesaj care pare să fie trimis de fostul general Petr Pavel, care a obţinut 35,4% din voturi în primul tur al prezidenţialelor, din 13-14 ianuarie.

„Vă rugăm să vă deplasaţi la cea mai apropiată bază a armatei, unde veţi primi echipamentul necesar pentru mobilizare pentru luptă în Ucraina”, sună mesajul, potrivit acestor relatări.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat vineri că au fost înregistrate mai multe astfel de cazuri şi că investigaţiile continuă.

Petr Pavel îl va înfrunta pe 27-28 ianuarie pe fostul premier Andrej Babis (35% în primul tur), potrivit dpa, citată de Agerpres.

Războiul din Ucraina a devenit o temă centrală a campaniei electorale. Babis se promovează - între altele - în postere cu mesajul: „Generalul nu crede în pace. Votaţi pentru pace - votaţi cu Babis”. La rândul său, Pavel îşi acuză oponentul că profită de temerile alegătorilor.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri