Emmanuel Macron, despre declarația că vrea să-i „enerveze” pe francezii nevaccinați: „Îmi mențin afirmațiile”

Data publicării:
macron speriat
Foto: Profimedia Images

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că își menține afirmația potrivit căreia vrea să-i „enerveze” pe cei cinci milioane de francezi care sunt în continuare nevaccinați împotriva COVID. El a spus că este responsabilitatea lui să tragă un semnal de alarmă, din cauza amenințării reprezentate de varianta Omicron.

„Îmi mențin afirmațiile”, a declarat vineri Emmanuel Macron, care este gazda șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul vizitei acesteia la Paris,  potrivit Reuters.

El a adăugat că autoritățile au obligația de a impune restricții pentru persoanele nevaccinate, pentru a-i proteja pe cei peste 90% dintre francezi care sunt vaccinați.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat marţi seara că vrea să-i „enerveze" pe cei care nu sunt vaccinaţi, într-o remarcă tăioasă, care a stârnit reacţii dure din partea rivalilor din opoziţie, cu mai puţin de 4 luni înainte de următoarele alegeri prezidenţiale.

„Pe cei nevaccinaţi, chiar vreau să-i enervez. Şi astfel, vom continua să o facem, până la sfârşit. Aceasta este strategia", a declarat Macron pentru ziarul Le Parisien într-un interviu publicat marţi seara.

Franța raportează peste 200.o00 de cazuri de COVID pe zi în medie, un record pentru această țară, din cauza contagiozității crescute a variantei Omicron.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri