Emmanuel Macron: Politica Agricolă Comună nu poate plăti preţul pentru Brexit

Data publicării:
Emmanuel Macron
FOTO: Guliver/Getty Images

Politica Agricolă Comună nu trebuie să plătească preţul pentru Brexit şi consecinţele sale asupra bugetului UE, a declarat preşedintele francez la finalul summitului extraordinar de două zile încheiat cu un eşec, relatează AFP, citată de Agerpres.

Nu am sacrificat Politica Agricolă Comună şi am spus-o foarte clar: PAC nu poate plăti preţul pentru Brexit”, a spus Emmanuel Macron la plecarea de la summit, în contextul în care sâmbătă urmează să participe la salonul agriculturii de la Paris.

Înainte de începerea summitului, preşedintele francez a spus că este gata să se „bată” pentru PAC, care în propunerea iniţială a lui Charles Michel ar fi fost afectată de tăieri de 14%.

Preşedintele francez a mai spus după summit că a lucrat strâns cu Angela Merkel pentru a încerca să aducă la un numitor comun statele cu agende divergente. Macron a spus însă că ţările au dejucat această tentativă formând blocuri.

Cred că nu este o metodă bună să formezi grupuri şi să blochezi lucrurile făcând front comun, formând un soi de coaliţii de blocaj”, a spus el după summit.

Potrivit Reuters, propunerea revizuită cu care Charles Michel a venit vineri seară înainte de reluarea oficială a summitului în formatul de masă rotundă prevedea ceva mai multe fonduri pentru PAC, dar menţinea rabaturile pentru statele net contributoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri