Franța. Castele înregistrate ca monumente naționale sunt scoase la vânzare

Data publicării:
castel

Una dintre aceste proprietați se afla la Fontaine l`Abbe, în Normandia și are un preț de catalog de circa 4 milioane de euro. Pentru acești bani, cumparatorul primește nu doar un castel cu 12 camere construit în secolul al XVII-lea, ci și o proprietate de 132 de hectare care mai include o casă de oaspeți, o piscină, o moară și mai multe iazuri. Castelul este situat la o distanța relativ mare de orice localitate și este descris ca o locație ideală de vacanță.

La polul opus, cei care își doresc o proprietate care să le permită acces ușor în oraș, pot opta pentru un conac elegant și bine întreținut cu șapte dormitoare, aflat la mai puțin de o oră de mers cu mașina de Paris, în Yvelines. Cu o suprafață construită de 280 mp, construcția principală are și o anexă bine ultilată. Prețul de catalog este de două milioane de euro.

Dacă doriți să vă cumpărați o proprietate situată între Bordeaux și Bergerac aici este scos la vânzare un castel, la prețul de 6,4 milioane de euro. Este vorba de Chateau de Lauzun care este înregistrat ca monument național. Printre cei care au vizitat clădirea se numără Catherine de Medici și Henric al IV-lea. Pentru 4,5 milioane de euro poate fi achiziționat și un castel care oferă o priveliște greu de egalat catre râul Dordogne.

Castelul este înconjurat de o proprietate de 19 hectare. Suprafața construită acoperă nu mai puțin de 800 mp. Clădirea dispune de 10 dormitoare, o bibliotecă, o bucătărie, dar și un turn. Separat se află o anexă cu cinci camere, un studio și mai multe grajduri.

Cea mai „ieftină" proprietate aflată în prezent în oferta exclusivistă a castelelor din Franța se află la Bauge, iar proprietarul cere 1 milion de euro. Construit în secolul XV-lea, micul castel dispune de cinci dormitoare. Acestora li se adaugă o bucătărie încăpătoare, o bibliotecă, o sufragerie mare și o pivnița boltită. În curtea imobilului se află și o piscină. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri