FRANȚA. Un realizator de televiziune a lansat un apel pentru salvarea maidanezilor din România

Data publicării:
caini mediafax-3

România a fost criticată cu duritate în cadrul emisiunii „Abia aştept duminica”, difuzată de postul de televiziunea France 2. Situaţia câinilor fără stăpân din ţara noastră a stârnit îngrijorări în Hexagon după ce moartea lui Ionuţ Anghel a redeschis dosarul eutanasierii maidanezilor.

„Priviţi ce se întâmplă în România! România lui Ceauşescu a arătat o cruzime totală faţă de animale, în special faţă de câini. Dar ceea ce se întâmplă de 15 zile în România este înspăimântător: câinii sunt mutilaţi, decapitaţi, torturaţi. Am văzut fotografii îngrozitoare”, spus prezentatorul Michel Drucker.

După o descriere deloc măgulitoare pentru România, moderatorul a făcut un apel către francezi, să adopte câinii din ţara noastră. Prezentatorul a vrut să dea şi un exemplu în acest sens şi a adoptat un maidanez, prezentat în emisiune.

„Acest câine vine de acolo, a scăpat de masacru acum câteva luni. A fost găsit pe un trotuar din România. L-am văzut pe Internet. Se înţelege de ce este aşa temător”, a adăugat prezentatorul.

Emisiunea difuzată de France 2 vine la scurt timp după ce cunoscuta actriţă Brigitte Bardot i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu.

În document, actriţa îl acuză pe pe şeful statului că ar fi condamnat o întreagă specie la dispariţie.

De altfel, prezentatorul emisiunii a anunţat că fundaţia Brigitte Bardot va trimite un camion care să aducă maidanezi din Bucureşti pentru adopţie în Franţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri