Grevă generală în Grecia. Sindicatele protestează faţă de noile măsuri de austeritate

Data publicării:
greva grecia mediafax

Apelul la grevă generală a fost lansat de principalele organizaţii sindicale din Grecia, atât din sectorul public, cât şi din cel privat. Mişcarea de protest va dura 24 de ore şi sunt aşteptate perturbări în sistemul de transport.

În ultima săptămână, Grecia a fost afectată constant de greve ale funcţionarilor, mânioşi de noile măsuri de austeritate anunţate. Guvernul de la Atena trebuie să concedieze 15.000 de angajaţi din sectorul public până la sfârşitul anului viitor.

Oamenii sunt speriaţi că nu vor mai avea cu ce să-şi întreţină familiile, iar cei mai în vârstă cred că le va fi imposibil să-şi mai găsească de lucru.

Primarii din Grecia au intrat şi ei în grevă pentru trei zile. Acţiunea este considerată neobişnuită, deoarece apelul la grevă este de obicei făcut de sindicate, nicidecum de aleşi.

Grecia a primit în decursul a trei ani două împrumuturi de salvare din partea ţărilor din zona euro, a Fondului Monetar Internaţional şi a Băncii Centrale Europene.

Împrumuturile au fost condiţionate de măsuri de austeritate şi reforme. Acestea au dus la un şomaj record de 27 la sută din populaţia activă şi la scăderea drastică a nivelului de trai.

Ministerul nostru de Externe îi sfătuieşte pe românii aflaţi în Grecia să evite zonele unde sunt anunţate mitinguri.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri