Iohannis, despre discuțiile pe tema Brexit: Pentru noi arată foarte bine

Data actualizării: Data publicării:
iohannis portret - presidency

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri la summitul UE de la Bruxelles, unde se va discuta, între altele, și despre Brexit.

„Despre Brexit o să vă spun mai multe probabil mâine (vineri - n.r.), după ce terminăm discuţia, dar aşa, în deschidere, pot să vă spun că, aşa cum stăm acum, pentru noi arată foarte bine”, le-a spus şeful statului jurnaliștilor, înainte de reuniunea Consiliului European.

El a arătat că joi se va discuta despre mai multe teme „complicate”, printre care şi solicitarea Marii Britanii de a avea o poziţie comună privind Rusia.

„Asta este una dintre temele pe care le vom discuta astăzi şi împreună cu ceilalţi lideri vom găsi cu siguranţă un punct de vedere comun, care pe urmă va fi comunicat. Nu este singura temă complicată astăzi, ştiţi bine că avem, bunăoară, politica de tarife la oţel şi aluminiu, care sunt în continuare în discuţie, se pare chiar că avem ceva şanse de negociere, şi în acest fel vom avea astăzi foarte târziu discuţia, poate se mai mişcă ceva. Avem, de asemenea, discuţii pe relaţia Uniunii cu Turcia, în pregătirea unui summit care este planificat luna viitoare, avem mâine discuţii pe Brexit. Iată o agendă extrem de bogată şi destul de complicată astăzi şi mâine”, a menţionat şeful statului.

Preşedintele a refuzat să răspundă întrebărilor presei în legătură cu politica internă. „Haideţi să discutăm astăzi pe politică europeană şi poate săptămâna viitoare pe politică internă”, a spus Iohannis. 

Liderii europeni care se reunesc la Bruxelles vor discuta despre recentele măsuri luate de Statele Unite ale Americii în privința taxării suplimentare a importurilor de oţel şi aluminiu, aceasta urmând să fie principala temă abordată. „Relaţiile externe, respectiv stadiul relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Turcia, precum şi cazul fostului spion rus Serghei Skripal reprezintă teme care vor fi dezbătute cu prilejul întâlnirii de la Bruxelles”, a anunțat Administrația prezidențială. În ceea ce priveşte comerţul, referitor la măsurile recente anunţate de Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, preşedintele României va accentua importanţa comerţului liber şi va sublinia faptul că măsurile protecţioniste nu sunt de natură să sprijine dezvoltarea economică la nivel global, a precizat comunicatul Președinției.

iohannis portret - presidency
iohannis portret - presidency

(GALERIE FOTO: presidency.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri