Mai multe clădiri din Paris au fost marcate cu Steaua lui David. Autoritățile spun că actele antisemite amintesc de anii '30

Data actualizării: Data publicării:
paris marcat steaua lui david
Autoritățile de la Paris au anunțat că va fi lansată o anchetă pentru degradarea proprietăților, agravată de intenții rasiste. Sursa foto: Profimedia Images

Mai multe graffiti cu Steaua lui David au fost desenate pe ziduri și clădiri din Paris, luni seara. Graffiti similare însoțite de inscripții precum „de la râu la mare, Palestina va învinge” au fost găsite și în suburbiile pariziene. Autoritățile sunt îngrijorate, în contextul în care Franța se confruntă cu o creștere mare a incidentelor antisemite, transmite BBC.

Aproximativ 60 de însemne cu Steaua lui David au fost marcate pe pereții din arondismentul 14 din Paris, luni seara. Într-o declarație, primăria arondismentului 14 a subliniat că actele „amintesc de evenimentele anilor ’30”.

Peste 850 de acte antisemite au fost raportate în Franța, de la atacurile Hamas din Israel din 7 octombrie, a declarat ministrul de Interne Gérald Darmanin.

Autoritățile de la Paris au anunțat că va fi lansată o anchetă privind degradarea proprietăților agravată de intenții rasiste.

„Plâng, pentru că văd din nou ura pe care am primit-o când eram copil”, a declarat un locuitor al uneia dintre clădirile marcate cu graffiti, pentru postul BFMTV. „Nu pot să înțeleg.”

paris steaua lui david
sursa foto: Profimedia Images

Într-o declarație, primăria arondismentului 14 a scris că actele „amintesc de evenimentele din anii 1930... care au dus la exterminarea a milioane de evrei”.

Emmanuel Grégoire, adjunctul primarului Parisului Anne Hidalgo, a declarat că desenele vor fi îndepărtate și se va demara o anchetă.

„Antisemitismul continuă să omoare”, a spus Grégoire. „Nu vom renunța niciodată la luptă”.

paris steaua
sursa foto: Profimedia Images

Graffiti similare au fost găsite și în suburbiile pariziene, inclusiv Vanves, Fontenay-aux-Roses, Aubervilliers și Saint-Ouen. Stelele au fost însoțite de inscripții precum „de la râu la mare, Palestina va învinge”.

Primarul din Saint-Ouen, Karim Bouamrane, a cerut ca autorii graffiti-urilor „antisemite și rasiste” din orașul său să fie urmăriți penal.

Marți, premierul Elisabeth Borne a condamnat ceea ce ea a numit „acte rușinoase”.

Creșterea bruscă a incidentelor antisemite îngrijorează 83% dintre francezi, a constatat un sondaj realizat pentru BFMTV.

Liderii politici, inclusiv președintele Emmanuel Macron, au avertizat cu privire la riscul de a „importa” tensiunile cauzate de războiul Israel-Hamas în Franța.

Aproximativ 400 de persoane au fost arestate pentru acte antisemite luna aceasta, a declarat duminică ministrul Justiției Eric Dupond-Moretti.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri