Manifestaţie contra Frontului Naţional, la Paris. Mii de studenți au ieșit în stradă

Data publicării:
front national

Studenţii au organizat protestul pentru a trage un semnal de alarmă în privinţa politicii Frontului Naţional, un partid xenofob şi anti-imigraţie.

„Trebuie să denunţăm Frontul Naţional. Trebuie să explicăm că soluţiile lui sunt mult mai rele decât răul pe care vor să-l remedieze. Guvernul trebuie să se trezească şi să înţeleagă că, dacă 35% dintre tineri au votat cu Frontul Naţional, atunci vorbim despre o urgenţă socială pentru tineret”, Corentin Durand, preşedintele Uniunii Naţionale a Studenților.

Tinerii au avertizat formaţiunea de extremă dreapta, condusă de Marine Le Pen, că victoria istorică pe care a înregistrat-o la alegerile europarlamentare, nu se va mai repeta la următorul scrutin din Franţa.

Victoria Frontului Naţional a venit pe fondul nemulţumirilor francezilor legate de măsurile de austeritare şi lipsa reformelor.

„Au fost 20 de ani de austeritate politică, care nu a oferit nicio perspectivă şi a provocat dezordine şi resemnare. Acesta este rezultatul: oamenii nu mai vor să voteze. Afirmaţia că Frontul Naţional este soluţia nu este adevărată”, a declarat Pouria Amirshahi, parlamentar al Partidului Socialist.

Între timp, la Bruxelles, preşedintele Frontului Naţional încearcă să-şi găsească aliaţi pentru alcătuirea unui grup parlamentar al euroscepticilor.

Astfel, Marine Le Pen mai are de convins încă două partide extremiste din două state diferite să i se alăture, pentru că pentru formarea unui grup politic sunt necesari minimum 25 deputaţi proveniţi din cel puţin șapte state membre ale Uniunii Europene.

Grupul liderului Frontului Naţional numără deja 35 de deputaţi, care provin însă din cinci ţări, nu din șapte, aşa cum cere regulamentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri