Sari la conținut

Marea Britanie anunță măsuri de securitate suplimentare la granițe după atentatul din Franța

O purtătoare de cuvânt a premierului David Cameron a explicat că măsurile de securitate suplimentare nu se bazează pe informații specifice și că nu există intenția de a ridicare a nivelului de alertă în țară, aflat deja la nivelul imediat inferior celui maxim, notează Agerpres. 

''Ca măsură de precauție, am consolidat securitatea frontalieră'', a spus purtătoarea de cuvânt, care a dat ca exemple punctele de control deservite de britanici în portul francez Calais (de unde pleacă feriboturile spre Marea Britanie) și terminalul pentru trenurile Eurostar din Paris. În plus, un ofițer britanic expert în antiterorism a fost detașat la ambasada britanică de la Paris. 

Principalii suspecți în atentatul comis miercuri împotriva sediului celebrului săptămânal satiric francez — Cherif Kouachi (32 de ani) și fratele său Said (34 de ani), francezi de origine algeriană — sunt cunoscuți poliției ca având legătură cu rețelele jihadiste. Ei au avut un complice, care s-a predat poliției noaptea trecută în nord-estul Franței.

CITIȚI ȘI:
Cine este „Charlie Hebdo”. Revista, vizată în trecut de mai multe amenințări
Je suis Charlie”, mesajul de solidaritate pe internet
VIDEO. Filmul atacului terorist de la Paris
ATAC TERORIST PARIS. Zeci de mii de persoane au ieșit în stradă după masacrul de la Charlie Hebdo
Atacul de la „Charlie Hebdo”. Antrenați ca să ucidă – indicii că atacatorii erau profesioniști

ATAC TERORIST PARIS. Căutarea a doi dintre suspecți continuă. Le Monde: Șapte persoane au fost reținute