Marea Britanie ar putea avea din nou o femeie-premier

Data publicării:
theresa may getty

Foto: Guliver / GettyImages

Theresa May, actualul ministru de Interne, beneficiază de cel mai mare sprijin din partea conservatorilor şi ar putea prelua mandatul demisionarului David Cameron.

În vârstă de 60 de ani, ea beneficiază de susţinerea a peste 100 din cei 244 de parlamentari ai partidului conservator.

Theresa May a militat pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, dar a spus că rezultatul referendumului nu poate fi întors.

Noul lider al Partidului Conservator, care mai mult ca sigur va deveni şi noul premier, va fi ales abia la toamnă, ca urmare a unui scrutin la care vor vota toţi membri formaţiunii.

Depunerea candidaturilor va începe miercuri, 29 iunie, și se va încheia joi, 30 iunie, a precizat un purtător de cuvânt al Partidului Conservator.

A doua zi după referendumul în care 52% dintre alegători au votat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, David Cameron a anunţat că va demisiona cel mai târziu în octombrie.

Unul dintre promiţătorii tineri politicieni conservatori, Stephen Crabb, a anunţat deja că va candida la şefia partidului. În vârstă de 43 de ani, el este în acest moment ministru al Muncii şi Pensiilor.

Parlamentarul John Baron (57 de ani) a declarat de asemenea că se gândeşte să intre în cursa electorală internă din Partidul Conservator. Alte candidaturi ar putea fi depuse de Liam Fox (54 de ani), fost ministru al Apărării, Jeremy Hunt (49 de ani), ministrul Sănătăţii, Michael Gove (48 de ani, ministrul Justiţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri