Minore din Paşcani, sclave sexuale în Italia. Cum au fost descoperite tinerele

Data actualizării: Data publicării:
prostitutie

Descinderi în forţă supravegheate din elicopter la Paşcani, în judeţul Iaşi şi în Bergamo, într-o amplă operaţiune comună a poliţiştilor şi procurorilor anti-mafia din România şi Italia, pentru prinderea unei reţele de proxeneţi. Membrii acesteia, în mare parte români, exploatau sexual în Italia femei tinere, chiar şi minore, păcălite să plece în Italia pentru un loc de muncă mai bine plătit. La cele 18 percheziţii, oamenii legii au descoperit maşini de lux, bijuterii şi sume mari de bani.

Reţeaua care exploata tinere din Paşcani, unele minore, a fost descoperită de carabinierii italieni. În colaborare cu poliţiştii şi procurorii români, ei i-au supravegheat pe membrii grupării care le cumpărau femeilor biletele de autocar cu destinaţia Bergamo. Odată ajunse în Italia, victimele erau preluate de alţi pioni, chiar femei, pentru a le câştiga încrederea.

Ofiţer de poliţie: Tinerele ar fi fost menţinute într-o stare de dependenţă, prin simularea de relaţii sentimentale, dar şi prin folosirea violenţei.

Anchetatorii italieni au descoperit că reţeaua românilor controla două regiuni mărginaşe ale oraşului Bergamo, acolo unde victimele erau trimise să se prostitueze, atent monitorizate de locotenenţii liderului. Fiecare femeie plătea zilnic aşa numita "taxă de post" - până la 150 de euro. Asta, până când ofiţerii anti-mafia au descins în forţă în fieful grupării.

Ofiţer de poliţie: În urma acţiunii, cinci victime aflate în Italia au fost salvate din mâna traficanţilor şi a fost evitată exploatarea unei tinere recrutate şi transportate în Bergamo.

Pentru a asigura succesul operaţiunii de capturare a grupării, autorităţile din Italia şi România au monitorizat din elicopter percheziţiile. Şase români şi un albanez au fost arestaţi la Bergamo, iar în Paşcani o femeie a ajuns după gratii. Poliţiştii au găsit în casa ei sume mari de bani, dar şi bijuterii şi alte obiecte de lux despre care cred că provin din afacerilele ilegale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri