Mobilizare fără precedent în Franța pentru noaptea de Revelion: 100.000 de polițiști și jandarmi vor fi în stradă

Data actualizării: Data publicării:
Polițiști francezi
Polițiști francezi. Foto: Guliver / GettyImages

Franța mobilizează 100.000 de polițiști și jandarmi în noaptea de Revelion pentru a interveni în cazul petrecerilor care încalcă restricțiile sanitare. Țara a confirmat 2,6 milioane de cazuri Covid-19, devenind a cincea cea mai afectată din lume, cu peste 64.000 de decese.

La fel ca alte țări europene, Franța interzice petrecerile de Revelion din cauza pandemiei. Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a dispus suplimentarea efectivelor de ordine în centrele orașelor și în suburbii, în special după ora 20.00, scrie BBC.

În Paris, jumătate din liniile de metrou vor fi închise seara. De altfel, ministrul de Interne a cerut să se ia în considerare o oprire a transportului public în toată țara.

În ciuda cazurilor în creștere și a îngrijorărilor legate de o noua tulpină mai contagioasă a bolii, un purtător de cuvânt al guvernului a spus că nu se impun blocaje locale pentru moment. În Franța, barurile, restaurantele și instituțiile culturale și turistice rămân închise până în ianuarie.

Care sunt planurile pentru Revelion?

Darmanin a explicat în ce va consta mobilizarea excepțională de joi a celor 100.000 de polițiști și jandarmi, la nivelul întregii țări.

Ofițerii vor interveni în cazul petrecerilor ilegale, vor amenda participanții și îi vor identifica pe organizatori.  

Darmanin a transmis magazinelor să limiteze sau să oprească vânzarea de lichide inflamabile în recipiente portabile și a băuturilor alcoolice. El a recomandat să se nu facă publice incidentele în care ar putea fi incendiate mașini, pentru a nu escalada aceste evenimente. Astfel de incidente au devenit deja obișnuite în suburbiile franceze și nu numai. Anul trecut, un număr record de 1.457 de mașini au fost incendiate în toată Franța în ajunul Anului Nou, potrivit rapoartelor media. Cu un an în urmă, fuseseră incendiate 1.290 de mașini.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri