O adolescentă în vârstă de 14 ani a murit într-un accident de roller-coaster, în Danemarca

Data actualizării: Data publicării:
Polițiști danezi la un parc de distracții.
O adolescentă în vârstă de 14 ani a murit într-un accident de roller-coaster, în Danemarca. Foto: Profimedia

O adolescentă de 14 ani a murit, iar un băiat de 13 ani a fost rănit într-un accident de roller-coaster produs joi într-un parc de distracţii din Aarhus, în vestul Danemarcei, a anunţat poliţia, informează AFP.

Accidentul a avut loc puţin înainte de ora locală 13:00 (11:00 GMT), când un vagonet al atracţiei „Cobra” s-a desprins, a declarat Henrik Ragborg Olsen, directorul parcului de distracţii Tivoli Friheden.

„Partea din spate care s-a rupt şi atârnă sub restul trenului”, a declarat el la televiziunea daneză TV2.

Adolescenta care a decedat avea 14 ani şi era din Danemarca, a precizat poliţia daneză într-un comunicat, adăugând că un băiat de 13 ani a fost rănit la mână.

Parcul de distracţii, situat în al doilea oraş ca mărime din Danemarca, a fost închis, iar vizitatorii au fost evacuaţi, menționeză AFP, citată de Agerpres.

Acest roller-coaster, cu un circuit de 400 de metri lungime şi 25 de metri înălţime, unde viteza poate ajunge până la 70 km/h, a mai fost scena unui accident, produs în 2008, la scurt timp după inaugurare. La acea vreme, s-a desprins partea din faţă, iar patru persoane au fost grav rănite. În urma anchetei s-a constatat o eroare de construcţie la această atracţie proiectată în Italia.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri