O femeie susținătoare a ISIS intenționa să arunce în aer cea mai mare biserică din Londra. Cum a fost oprită la timp

Data actualizării: Data publicării:
Safiyya Shaikh foto Metropolitan Police
Safiyya Shaikh. Foto: Metropolitan Police

O susținătoare a grupării teroriste Stat Islamic a recunoscut că plănuia să arunce în aer Catedrala Saint Paul din Londra, informează BBC. Femeia în vârstă de 36 de ani a fost arestată după ce a cerut explozibili de la un polițist sub acoperire, potrivit Mediafax.

Safiyya Shaikh, originară din vestul Londrei, a recunoscut în fața autorităților faptul că s-a dus în „recunoaștere” la punctul emblematic al Londrei, dar și la un hotel.

Femeia în vârstă de 36 de ani, născută sub numele Michelle Ramsden, a fost arestată după ce a cerut dispozitive explozive de la un polițist aflat sub acoperire.

În fața instanței de la „Old Bailey”, tânăra convertită la Islam a recunoscut că plănuia atacuri teroriste. Sentința va fi dată în luna mai.

Cu două luni înainte să fie arestată, în octombrie 2019, Shaikh s-a împrietenit cu doi polițiști sub acoperire care se dădeau drept soț și soție, membri a unui grup extremist.

Femeia a luat legătura cu cei doi prin intermediul unei aplicații de socializare criptată și a transmis că vrea „foarte mult” să ucidă. „Mereu trimit avertizări, dar aș vrea ca acestea să devină reale”, a mai scris femeia.

Totodată, Shaikh a trimis și o poză a Catedralei Saint Paul și a scris că ar vrea ca acest loc să fie ținta unui atac terorist.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri