Papa Francisc îşi sărbătoreşte onomastica oferind 3.000 de îngheţate

Data publicării:
vizita papa francisc romania
Suveranul Pontif va sosi în România vineri, 31 mai, vizita fiind un eveniment istoric pentru ţara noastră. Toţi episcopii romano şi greco-catolici din ţară s-au adunat în apropierea Capitalei, în ultimele zile, şi au pus la punct turneul pe care Suveranul Pontif îl va avea în România timp de trei zile. Foto: Gulliver/Getty Images

Papa Francisc a decis să îşi sărbătorească ziua numelui cumpărând 3.000 de îngheţate pentru persoanele fără adăpost şi alţi oameni nevoiaşi, a precizat luni Vaticanul, potrivit DPA.

vizita papa francisc romania
Foto: Gulliver/Getty Images

În calendarul catolic, data de 23 aprilie marchează ziua Sfântului Gheorghe, iar suveranul pontif s-a născut în Argentina, cu mai bine de 81 de ani în urmă, cu numele de Jorge (George) Mario Bergoglio, scrie Agerpres.

Cu această ocazie, Biroul apostolic pentru fapte de caritate va distribui îngheţatele în cantinele şi căminele administrate de asociaţia catolică de caritate Caritas, se precizează într-un comunicat.

În Italia, vremea este neobişnuit de căldă pentru această perioadă, cu temperaturi care ar putea ajunge la 25 de grade luni, la Roma. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri