Polițistul-erou din Franța s-a căsătorit cu prietena lui cu puțin timp înainte să moară, în spital

Data publicării:
jandarm erou franta

Polițistul care s-a oferit să ia locul unui ostatic în timpul atacului terorist din Franța de vineri, s-a căsătorit cu prietena lui cu câteva ore înainte ca bărbatul să moară din cauza rănilor, scrie Sky News.

Arnaud Beltrame avea 44 de ani şi era locotenent-colonel în Jandarmeria din departamentul Aude. A fost printre cei care au ajuns primii în faţa supermarketului din Trebes, acolo unde un terorist înarmat luase ostatici.

Jandarmul se oferise, în timpul crizei, să ia voluntar locul unei femei, pentru ca aceasta din urmă să fie eliberată. Se consideră că a avut un rol esențial pentru încheierea incidentului terorist și eliminarea suspectului.

Bărbatul, împușcat de trei ori de islamistul Redouane Lakdim, care pusese stăpânire pe un supermarket Super U din Trebes, a fost transportat la spital.

Arnaul Beltrame plănuia să se căsătoarească în iunie anul acesta cu iubita lui, însă cei doi au decis să facă pasul în timp ce polițistul era pe patul de moarte.

„Vreau să salut curajul locotenent-colonelului care este rănit grav şi care a luat locul persoanei pe care teroristul o luase ostatică pentru a se proteja. Este un act de eroism”, declara, vineri, ministrul francez de interne.

În atacul de vineri din sudul Franței cinci oameni au murit, inclusiv atacatorul, și alți 15 au fost răniți.

Vineri seara, preşedintele francez Emmanuel Macron a transmis un mesaj public, în urma a ceea ce el a numit „un act al terorismului islamist”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri