Regina Elisabeta vizitează platourile de filmare ale serialului Game of Thrones

Data publicării:
regin game of thrones

Regina Elisabeta a II-a și prinţul consort Philip vor vedea locurile în care au fost filmate o parte dintre scenele unuia dintre cele mai îndrăgite seriale ale momentului.

Creat după romanele americanului George R. R. Martin, serialul "Urzeala tronurilor" este considerat una dintre cele mai mari producţii TV din Europa. Primele patru sezoane ale serialului au adus Irlandei de Nord încasări de aproape 140 milioane de dolari şi au creat peste 6.500 de locuri de muncă în această ţară. În afara acestei ţări, filmările mai sunt realizate în alte trei state europene - Islanda, Croaţia şi Malta.

Înainte de acest moment, regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip au vizitat fosta închisoare Cumlin Road, transformată acum în muzeu, singura din epoca victoriană rămasă încă în picioare. Cuplul regal a vizitat închisoarea împreună cu Martin McGuiness, fost lider al Armatei Republicane Irlandeze, care a fost întemniţat aici în anii `70. A fost cea de-a treia întâlnire dintre regină şi McGuiness, după cele din 2012 din Belfast şi din acest an, de la Palatul Windsor.

În această după-amiază, cuplul regal va fi prezent la recepţia de la Primăria din Belfast, după care va participa la o petrecere în grădina Castelului Hillsborough - reşedinţa oficială a reginei în Irlanda de Nord. În plus, suverana va lua parte şi la o recepţie organizată de Legiunea Regală Britanică, în timpul căreia vor fi comemorate victimele din timpul Primului Război Mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri