Sari la conținut

Reglementările europene, introduse în legislaţia britanică după Brexit

Editorul politic al postului de televiziune ITV a susţinut sâmbătă seara că toate reglementările şi legislaţiile europene vor fi introduse în sistemul legislativ britanic după ieşirea Marii Britanii din UE, iar reglementările considerate inutile vor fi abrogate treptat în următorii ani, transmite Reuters, citată de News.ro

EU Referendum - Signage And Symbols

Foto: Guliver/GettyImages

Declaraţia editorului politic a fost făcută fără citarea unor surse exacte.

Premierul Theresa May urmează să ţină duminică un discurs la sediul Partidului Conservator din Londra, în care va da asigurări antreprenorilor cu privire la legalitatea produselor, a acordurilor comerciale încheiate şi a reglementărilor europene privind angajaţii după ieşirea Marii Britanii din UE.

Invocarea articolului 50 a fost amânată de executivul britanic până la începutul anului viitor, pentru că echipele de negociatori nu au fost pregătite în avans.

Londra mizează să obţină în cursul negocierilor acces nelimitat la piaţa unică europeană, deşi este reticentă în a accepta libertatea de mişcare a muncitorilor europeni. În schimb, liderii europeni au susţinut că principiul libertăţii de mişcare a muncitorilor pe piaţa unică este unul de la care blocul comunitar nu poate abdica şi nu vor fi acceptate compromisuri în acest caz.